Mind Body Programs

Over POWERED by M

From PAIN to POWER

Marleen kwam na deze methodiek van haar pijn af
Marleen: "Op mijn 19de begon de ellende"

En dit is mijn verhaal...

"Ik begrijp de dagelijkse worsteling met pijn als geen ander, achttien jaar lang was ik zelf chronisch pijnpatiënt. Mijn rugpijn begon al op mijn negentiende en ging steeds meer mijn leven beheersen. De laatste zes jaar had ik non-stop pijn. Twee keer werd de diagnose hernia gesteld. Soms had ik ook enorme zenuwpijnen in mijn onderrug en rechterbeen (ischias).

Ik kon letterlijk door mijn knieën zakken als ik een verkeerde stap zette of de boodschappen uit mijn handen laten vallen als er weer zo’n gemene pijnscheut door mijn lijf heen ging. Het was vreselijk. En dan heb ik het nog niet eens over de manier waarop ik uit bed stapte, wat voor capriolen ik heb uitgehaald om zonder al te veel pijn op te staan.

Fysiotherapeuten, manueel therapeuten, orthomanueel therapeuten, krakers, rugdokters, chiroprators… ik heb ze allemaal bezocht. En hoewel de pijn soms minder werd, kwam die vaker in alle hevigheid terug. Radeloos werd ik er van.

Totdat ik gewezen werd op het Mind Body Syndroom.

Oprichter POWERED by M
Marleen Menken oprichter POWERED by M

Pijnvrij! en op een missie

En dit veranderde voorgoed mijn visie op chronische pijn en het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Ik volgde in 2015 de methode en hoe pittig en confronterend dat ook was, binnen enkele weken was ik van die rotpijn af was. Tot de dag van vandaag ben ik pijnvrij.

Die ervaring was voor mij aanleiding om me verder te verdiepen in het Mind Body Syndroom. Ik las talloze boeken en wetenschappelijke artikelen, sprak met specialisten, professoren en wetenschappers en kreeg steeds meer inzichten. Ik voelde niet alleen een grote behoefte mijn kennis te delen, ik wilde er alles aan doen om mensen te helpen van hun chronische pijn af te komen.

En zo zijn deze programma's tot stand gekomen. Beproefde programma's gebaseerd op de Mind Body Syndroom Methodiek die je in je eigen tempo en vertrouwde omgeving online kan volgen. Zelfstandig of met hulp van een gediplomeerde of gecertificeerde coach uit mijn team.

 

Durf te vragen

Elke pijnklacht heeft een geschiedenis en vaak ligt dat bij een onverwerkt trauma. Bijvoorbeeld een echtscheiding, het overlijden van een dierbare waar geen emoties getoond mochten worden, gepest zijn op school, seksueel misbruik, huiselijk geweld, armoede, etc.

Voor elk trauma is er een hulplijn beschikbaar die jou bij kan staan in het proces. Een greep uit de betrokken hulplijnen vind je hieronder. 

Afhankelijk van de persoonlijke situatie en hulpvraag kan je een beroep doen op onze hulplijnen. Dit zijn gediplomeerde en/of gecertificeerde therapeuten, coaches en overige professionals, waarvan de meesten verbonden zijn aan een beroepsvereniging.

De hulplijnen zijn niet inclusief de programma's. Je kunt ze rechtsreeks benaderen met je hulpvraag. 

De hulplijnen

Angelique Didderen

Mindfulness- ACT trainer

Anita Wix

Coach huiselijk geweld

Brunhilde van Vreede

NEI therapeut

Florrie van Breugel

Energetisch therapeut

Geke Hamming

PMA senior coach

Hans Koster

Body Mind Practitioner

Jeannette Dijkstra

Trauma therapeut

Mariet Brans

Adem- en transformatiecoach

Wil je meer weten over ons?